hanglampen

De ideale hanglamp voor boven de eettafel 

De ideale hanglamp voor boven de eettafel. Waar te beginnen? De juiste hanglamp staat niet alleen schitterend, maar is ook nog eens handig omdat je de hoogte boven de eettafel en de lichtintensiteit perfect kunt afstemmen op de eetkamer. Hanglampen maken jouw interieur helemaal af en zijn bepalend voor de sfeer in huis. Ideeën nodig om jouw perfecte hanglamp te vinden? Wij helpen je!

Laat je inspireren en kies je stijl

Tegenwoordig zijn er meerdere woonstijlen te beschrijven. Deze zijn mede ontstaan op basis van de bestaande stijlen, zoals industrieel, landelijk en Scandinavisch. De stijl van het interieur is belangrijk bij de keuze voor de passende hanglamp boven de eettafel. De stijl van je interieur bepaald ook de stijl van je hanglamp.

Ben jij op zoek naar een hanglamp van hout, textiel, metaal of glas? Tijd voor een uitgebreide Pinterest sessie voor mooie hanglampen boven de eettafel!

De vorm van de eettafel

De hanglamp boven de eettafel is grotendeels afhankelijk van de vorm en afmeting van jouw eettafel. Beschik jij over een lange eettafel dan is het vaak het mooist & handigst om te kiezen voor een hanglamp met meerdere fittingen aan 1 armatuur, zoals deze prachtige SKAL hanglamp van Kokoon Design. Zo zorg je dat niet alleen het midden, maar de gehele tafel goed wordt verlicht.

Bij een wat kleinere ronde of vierkante eettafel staat een hanglamp in het midden van de tafel het mooist. De lamp licht de tafel zo voldoende uit en zeker een minimalistisch exemplaar, zoals een glazen hanglamp geeft zo een mooi en rustige uitstraling!

Bij een grote ronde of vierkante eettafel staat een eyecatcher in groot formaat heel mooi. Zo zorg je ervoor dat de lamp niet wegvalt in de ruimte, maar juist het middelpunt van de eetkamer wordt. Zoals deze hanglamp met een extra warm licht. 

Vormen en stijlen in je eethoek

Niet alleen de vorm van je eettafel is belangrijk bij het kiezen van verlichting, ook je stoelen en accessoires dragen bij aan de algehele feel van de eethoek. Je kunt ervoor kiezen om de vormen en stijl in je eetkamer te benadrukken of juist wat af te zwakken. Heb je een erg strakke en moderne eethoek? Dan zorgen wat zachtere vormen of kleuren toch voor een gezellige sfeer aan de eettafel!

De hoogte van de verlichting

Op welke hoogte je de lamp(en) het beste kan ophangen is afhankelijk van de lamp en het soort licht dat de lamp afgeeft. Als het licht heel direct is, is het het mooist als de lamp(en) een stukje lager opgehangen wordt. Je kunt dan spelen met 60 à 80 cm boven de eettafel. Bij meer indirect licht, kaan je er beter voor kiezen om de lamp hoger op te hangen, zodat de lichtverspreiding boven de tafel optimaal is.

Dimbaar licht voor het creëren van extra sfeer

Met de juiste lichtsterkte zorg je ervoor dat iedereen zijn/haar bord op tafel ziet. Werk je vanuit huis en zit je daarbij graag aan de keukentafel? Dan is het belangrijk dat je niet hoeft te turen naar je werk, maar juist een helder lichte werkplek hebt. Wordt het wat later op de avond en ben je lekker aan het borrelen met vrienden/familie? Dan is het prettig als je het licht kunt dimmen voor een gezellig sfeertje.

Op zoek naar al onze hanglampen? Hier vind je onze onwijs mooie collectie aan hanglampen voor boven de eettafel.