Yakiniku
39 producten
Geeft 1 - 24 van 39 producten weer
Een bijzonder verhaal
Een kamado die vorm is gegeven met de beste industriële Keramiek, afgebakken in hoogovens op 1200 graden, gecombineerd met rvs onderdelen. De rvs onderdelen zorgen voor een onderhoudsvrij toestel, die vaatwasser bestendig zijn. De Japanse grill techniek gecombineerd met een westerse eetcultuur heeft ons gebracht bij het ontwikkelen van de Woodchipper, hierdoor kan men kruiden en rookhout tijdens de bereiding toevoegen.
Naast de kamado is er ook een shichirin ontwikkeld onder de vleugels van Yakiniku. Eveneens zijn dezelfde technieken toegepast op een totaal andere barbecue techniek uit Japan, hierdoor is er een wereldwijd écht uniek product ontstaan. De shichirin, ook wel Konro genoemd, worden traditioneel gemaakt van Dolomiet klei of rivierklei, hierdoor scheuren de barbecues. YAKINIKU heeft gekozen voor keramiek van hoog waardige kwaliteit. De liefde die ooit ontstaan is voor vuur en voedsel, is uitgegroeid naar een professioneel bedrijf die wereldwijd barbecues levert onder de naam YAKINIKU.
Iedereen is meester griller met de YAKINIKU
De kamado van YAKINIKU biedt de meest makkelijke manier van barbecueën en is het meest allround toestel wat er bestaat op houtskool. Je kunt van 30 graden koud roken tot aan 300 graden pizza’s bakken. Met de YAKINIKU is iedereen een meester griller!
Eenvoudige bediening, professioneel resultaat
YAKINIKU betekent "gegrild vlees" in het Japans, maar je kunt er natuurlijk van alles op bereiden. De YAKINIKU is gebaseerd op de kamado kookwijze, een oeroude Japanse techniek. Het principe is een kleipot met een deksel, vroeger was dat aardewerk en tegenwoordig keramiek, waarbij je bovenin een zuurstof gat hebt. Daardoor kun je de temperatuur precies sturen. Ook kun je luchtsnelheden bepalen. Als je bijvoorbeeld iets heel snel dicht wil schroeien, dan heb je een hoge luchtsnelheid nodig. Bij slow cooking wil je zo min mogelijk temperatuurcirculatie hebben, met een kamado van YAKINIKU lukt dat perfect. Je kunt van 30 graden koud roken tot aan 300 graden pizza’s bakken. Ook is het houtskoolverbruik 50 tot 70 procent lager is dan bij een open barbecue, waar zuurstof vrijspel heeft.
De shichirin daarentegen werkt op een totaal tegenovergesteld principe, we hebben een ronde en rechte variant. Dit toestel vervaardigd uit hoogwaardige keramiek en afgewerkt met rvs kan temperaturen halen tot 1000 graden. De combinatie van keramiek en Houtskool zorgen voor een mooie hitte circulatie waardoor deze grill een echte krachtpatser word. De Shichirin wordt altijd op houtskool gestook, in Japan met Binchotan houtskool. De ronde Shichirin kan ook gebruikt worden als Teppanyaki grill en de rechthoekige versie als Yakitori grill. Hiervoor zijn een aantal extra accessoires verkrijgbaar.